Újabb jelöltet mutattak be a szocialisták, ezúttal Kiskunfélegyházán

Balkanyar 2021. június 11. 07:42 2021. jún. 11. 07:42

2021. június 10-én Kiskunmajsa főterén Kunhalmi Ágnes a Magyar Szocialista Párt társelnöke bemutatta Kis-Szeniczey Kálmán LMP-s politikust, akit a Bács-Kiskun megye 4. számú, Kiskunfélegyháza-Kiskunmajsa központú egyéni országgyűlési választókörzetben az MSZP és a Párbeszéd támogat.

Kis-Szeniczey Kálmán elkötelezettsége a „zöld politika” iránt közismert. Kiemelten fontosnak tartja a térség vízszabályozását, az elsivatagosodás megakadályozását.

Mivel az MSZP és miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely is egyik legfontosabb területi feladatának tartja a térség fenntartható vízgazdálkodásának megvalósítását, a kormányváltás után is számít Kis-Szeniczey Kálmán szakértelmére, tapasztalataira.  

A jelölt szerint fontos, hogy a térség vidékfejlesztési programjában megjelenjen a tanyaprogram, az állami szolgáltatások magas színvonalú biztosítása, az üres háziorvosi praxisok feltöltése, valamint az oktatás színvonalának emelése.

Nem a főtereket kell csak felújítani, hanem a helyi gazdaságban dolgozókat, a kkv-szektrot kell pénzhez és lehetőségekhez juttatni. Fontos, hogy a fiatalok helyben valósíthassák meg álmaikat!

A jelöltbemutatón részt vett Király József, az MSZP Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének elnöke is, aki kérdésünkre elmondta, hogy kitűnő szakembere lehet csak valódi politikát építeni, ezért esett az MSZP választása Kis-Szeniczey Kálmánra.