Vád alatt a jánoshalmai fojtogató

Balkanyar 2024. június 24. 15:24 2024. jún. 24. 15:24

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség legfrissebb sajtóközleménye szerint, többszörösen minősített emberölés miatt vádat emeltek egy férfival szemben, aki értékei megszerzése érdekében tavaly nyáron Jánoshalmán éjjel, bedrogozva, otthonában rátört és megfojtotta az egyedül élő idős sértettet.

A vád szerint a férfi látásból ismerte a közelében, rendezett körülmények között élő 81 éves asszonyt, így azzal is tisztában volt, hogy a nehezen, olykor járókerettel mozgó sértett csak ritkán hagyja el az otthonát.

A vádlott egy családi összejövetelen vett részt, ahol a szeszes ital mellett dizájner drogot is fogyasztott. A bódult állapotban lévő férfi 22 órakor otthagyta a rendezvényt és elhatározta, hogy az idős sértett otthonába bejutva megszerzi az értékeit. A kerítésen átugorva bejutott a portára, ahol a szúnyoghálót feltépte és a nyitott ablakon bemászott. Az ágyában alvó idős asszony felriadt a zajra és megpróbált felkelni, ám a vádlott hozzálépett és ököllel többször bántalmazta. Az ütésektől hanyatt eső sértett a váratlan támadással szemben nem tudott védekezni, amit a támadó kihasznált és megfojtotta.

A férfi a házban értékek után kutatott, végül áldozata televízióját magához véve távozott. A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök a férfit néhány órán belül azonosították és elfogták.

Az ügyészség a férfit az emberölés súlyosabban minősülő - nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat.

A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog hamarosan dönteni.