Állatvédelmi nyílt nap Helvécián

Balkanyar 2024. május 22. 08:22 2024. máj. 22. 08:22

Nyílt napot rendeztek a Helvéciai Állatvédelmi Centrumban. A nagy érdeklődésre való tekintettel, a látogatókat két csoportban vezette körbe a menhely vezetője, Izsák Gábor, aki a menhely helyettes-vezetőjével, illetve az állatgondozóval kísérte a látogatókat.

A vendégek egyebek között arra voltak kíváncsiak, hogyan kerülnek ide a kutyusok, hogyan lehet őket örökbe fogadni, és lehet-e önkéntesként segíteni.

A látogatók között köszöntötték a II. Fábiánsebestyéni Autós és Motoros Találkozó szervezőit is, akik a közelmúltban lezajlott rendezvényük teljes bevételét a Helvéciai Állatvédelmi Centrum javára ajánlották fel.

A „túra" során a látogatók a kutyákkal, lovakkal, csacsikkal, törpe malacokkal, cicákkal való találkozáson kívül, betekintést nyertek a gyengélkedőtől, az orvosi szobán át a fizioterápiás helységekbe is – közölte a keol.hu.

Bejárás közben a gyerekek és a felnőttek a kifutóban játszhattak a kölyökkutyákkal, kvíz kérdésekre válaszolhattak, óriás puzzlet rakhattak ki és az akadálypályán mutathatták meg mit tudnak. Az egész napos program során a vendégeket a centrum dolgozói és segítői pogácsával, kávéval, üdítővel kínálták, a bográcsban pedig pásztortarhonya készült.

A következő nyílt napot várhatóan ősszel rendezik meg.